Reisverslag Elzas

Nieuwsbrief september

12 september 2019

Nagenieten Winemaker’s Dinner

6 oktober 2019

 

Reisverslag Elzas:

Op een druilerige dag vertrekken we over de Route des Vins d’Alsace richting Mittelwihr. Al gauw verlaten we deze route, die langs allerlei pittoreske dorpjes kronkelt en die we tenslotte al eerder gedeeltelijk reden, voor een vlotter traject via de snelweg. Het laatste stuk sluit weer aan op deze befaamde wijnroute en we arriveren inmiddels in Mittelwihr. Midden in het dorp, in de schaduw van de kerktoren, bevindt zich de Cave van Domaine Specht. Specht senior ontvangt ons omdat junior tijdelijk in het buitenland verblijft.

In Elsàss Duits, een dialect dat langzaam verdwijnt doordat de jongere generatie enkel nog Frans spreekt, leidt hij ons rond door de kelders. Alles staat, gepoetst en wel, klaar voor de oogst die over ongeveer een maand zal beginnen. Grote foeders die al decennia in gebruik zijn en die hij zelf als kind (een volwassene past niet door het luikje) nog van binnen heeft geschrobd naast moderne tanks van roestvrijstaal.

Trots liet hij ons de ultramoderne pneumatische pers zien, sinds kort in gebruik. Tijd om te proeven. We proeven diverse wijnen, ook die van de Grand Cru: Mandelberg. Een mooie droge stijl die ons aanspreekt.

Senior erkent het ‘probleem’ dat veel producenten nog steeds de zoetere stijl aanhangen waardoor de Elzas wijnen in West-Europa veel markt hebben verloren ten gunste van bijvoorbeeld de drogere Duitse en Oostenrijkse wijnen.

Het bezichtigen van de wijngaarden die over meer dan 50 percelen verspreid liggen over Mittelwihr en de aangrenzende dorpjes laten we voor een andere keer. Met een paar flessen wijn, voor op het terras van ons vakantiehuisje, en een traditionele op hout gestookte Marc de Gewurztraminer vertrekken we richting Ribeauvillé.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Cookiebeleid van De Wijngenoten Ridderkerk

De Wijngenoten Ridderkerk gebruikt cookies om het gebruik van onze website voor u aangenamer te maken, te analyseren en om de inhoud van de website en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Om uw privacy te waarborgen én de gebruiksvriendelijkheid van uw bezoek(en) aan onze website te verbeteren, vinden wij het belangrijk dat u weet hoe en waarom wij cookies gebruiken. Op deze pagina geven wij u zo veel mogelijk informatie over de cookies die wij inzetten.

Wat zijn cookies?

Cookies zijn kleine (tijdelijke) tekstbestanden die worden opgeslagen op uw pc, laptop, smartphone of tablet. Vrijwel alle websites gebruiken deze. Dankzij cookies hoeft u niet steeds dezelfde informatie in te voeren of te downloaden wanneer u bij ons terugkomt. Daarnaast helpt het ons te zien hoe onze website gebruikt wordt en hoe wij onze website verder kunnen verbeteren. U bent vrij om cookies uit te schakelen. Houd er dan wel rekening mee dat de website niet optimaal kan werken.

Functionele of noodzakelijke cookies

Functionele cookies zorgen ervoor dat onze website correct functioneert. Denk bijvoorbeeld aan:

• het onthouden van informatie die u invult op de verschillende pagina’s tijdens invullen van bijvoorbeeld een contactformulier, zodat u niet steeds al uw gegevens opnieuw hoeft in te vullen

• het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, als u veel gegevens moet invullen bij een contactformulier

• het opslaan van voorkeuren, zoals locatie

• het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op jouw beeldscherm te kunnen weergeven

• het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren

• het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren

Google Analytics

De Wijngenoten Ridderkerk verzamelt automatisch gegenereerde informatie over uw surfgedrag tijdens het gebruik, door gebruik van Google Analytics. Hiermee wordt inzichtelijk gemaakt hoe onze website gebruikt wordt en hoe wij deze verder kunnen verbeteren. Deze informatie bestaat onder meer uit uw IP-adres en het type browser (het computerprogramma om internetpagina’s mee te kunnen bekijken) waarvan u gebruik maakt. Wij kunnen een IP-adres nooit terugleiden tot een bepaalde gebruikers.

Hoe kunt u cookies weigeren?

In uw browser kun u instellen welke cookies moeten worden geaccepteerd. U kunt alle of alleen bepaalde cookies weigeren. Het kan zijn dat wanneer u alle cookies weigert, bepaalde functionaliteiten niet meer werken.

Contact

Voor vragen en of opmerking over het cookiebeleid kun u mailen naar info@dewijngenotenridderkerk.nl

Sluiten