Wijn van de maand: januari

Bruno Andreu Sélection Aromatic

WIT – Chardonnay : van ‚ā¨9,99 voor ‚ā¨8,99 per fles
ROOD – Syrah : van ‚ā¨9,99 voor ‚ā¨8,99 per fles

Stapelkorting:
3flessen ‚ā¨25
6flessen ‚ā¨45
Combineren mogelijk

Bruno Andreu is getrouwd met de dochter van de kasteelheer van Ch√Ęteau Condamine Bertrand. Dit Ch√Ęteau is opgericht in 1792 en is¬†al voor 7 generaties familiebezit. Bruno Andreu is hier de laatste 20 jaar werkzaam geweest als wijnmaker. In¬†2018 werd hem gevraagd door de kasteelheer of hij het domein wilde overnemen, maar Bruno had niet het kapitaal om het domein te kopen en besloot om een aantal kilometers¬†verderop in het kleine plaatsje Montblanc een bestaand¬†maar klein wijnhuis over te nemen genaamd: Maison des Prunelles. Bruno Andreu heeft het wijnhuis opgeknapt alsook¬†de bijbehorende wijngaarden en maakt nu een serie c√©page-wijnen,¬†kenmerkend voor de streek Languedoc, onder de naam Aromatic Bruno Andreu. De wijngaarden van Bruno Andreu liggen op slechts 15 km van de Middellandse Zee wat een zeer gunstig effect heeft op de druiven;¬†de zeewind zorgt voor verkoeling en voldoende verdamping.
Resulterend in een perfecte zuurgraad en veel primair fruit.

Witte wijn:
2019 Aromatic Chardonnay¬†IGP Pays d’Oc

Druivenras:
Chardonnay

Wijnbeschrijving:
Bleekgoudgeel. In de neus rijp geel fruit als banaan, perzik maar ook wat citrusfruit. Elegant, fris en sappig met een mooie zuurgraad.

Wijn/spijs combinatie:
Zeer geschikt als borrelwijn, maar ook goed te combineren met aangeklede salades of gepocheerde witvis.
Serveertemperatuur 10-12 graden.

Rode wijn:
2019 Aromatic Syrah IGP Pays d’Oc

Druivenras:
Syrah

Wijnbeschrijving:
Deze kruidige Syrah is granaatrood, sappig en mondvullend. In de neus heerlijke aroma’s van warme winterse specerijen. De wijn heeft een volle smaak; rijp zacht zwart fruit doorspekt met kruiden en specerijen. De wijn is goed in balans met ronde, zachte tannines. Een wijn voor de lange winteravonden.

Wijn/spijs combinatie:
Bij een borrelplankje, aan tafel bij draadjesvlees of op de bank met een goed boek.
Serveertemperatuur 15-17 graden.

Meer info: Bruno Andreu

Whisky van de maand: januari

-> The Ileach 40%
Islay Single Malt Scotch Whisky

Alleen deze maand 10% extra korting
Prijs ‚ā¨ 29,99 per fles =>¬†‚ā¨ 26,99¬†actieprijs

Deze ‘mystery’ malt, vernoemd naar de inwoners van Islay, is een jonge rokerige sinlge malt gebotteld door Vintage Malt Whisky Company, een onafhankelijke bottelaar. Robuust, rokerig, pittig en kruidig¬†met een rauw randje.

Voor de liefhebbers van een mildere whisky hebben we als alternatief deze maand:

-> Nikka Days 40%
Japanese Blended Whisky
Alleen deze maand 12,5% extra korting
Prijs ‚ā¨ 39,99 per fles =>¬†‚ā¨ 34,99¬†actieprijs

De basis whisky van de beroemde Japanse producent Nikka. Een subtiele blend van verschillende graanwhiskies en malt van Miyagikyo en Yoichi distilleerderij. Zacht en romig met een toets van rook. Een prima balans tussen fruit en mout.

Geerlaan 7
2981 AP Ridderkerk

Wij bezorgen ook aan huis/bedrijf.

Gratis bezorging vanaf ‚ā¨ 50,00 in de regio

Ridderkerk, Barendrecht, Zwijndrecht,
Hendrik-Ido-Ambacht en Rotterdam Zuid.

KVK : 69744386

Bedrijfs Informatie: