Wijn van de maand: juli & augustus

Le Canà, De Marken, Italië BIOLOGISCH

WIT – Quies : van €9,99 voor €8,99 per fles
ROOD – Infernaccio : van €9,99 voor €8,99 voor fles

Doosprijs 6 flessen €50, combineren mogelijk

Wijnhuis:
Het verhaal van Le Canà is precies honderd jaar geleden begonnen. Vincenzo Polini was geëmigreerd naar Argentinië, maar keerde uiteindelijk toch terug naar zijn thuisland Italië. Hij kocht de eerste percelen om druiven te gaan verbouwen in Piceno, een afgelegen streek in het Zuiden van de Marken. De bergen en de frisse zeebries ter plaatse zorgen voor een zeer aromatisch bouquet in de wijnen. Inmiddels is de vierde generatie van de familie hier aan het werk. Passie voor wijn staat voorop en men produceert duurzaam en biologisch. De wijnen reflecteren deze passie, het harde werk en toewijding en bovenal de rust van de omgeving. Ondanks de rijke wijncultuur geniet deze Italiaanse streek nog relatief weinig aanzien. De kwaliteit van de diverse wijnen kan echter moeiteloos wedijveren met die uit de omliggende regio’s. Het motto van de Marken (Le Marche) is dan ook goede wijn voor een betaalbare prijs. In een groot gebied tussen Macerata in het Noorden en Ascoli Piceno in het Zuiden zijn de uitlopers van de Apennijnen als een lappendeken bedekt met wijngaarden. De hier gemaakte rode wijnen zijn assemblages van Montepulciano en Sangiovese (aangevuld met maximaal 15% andere druiven). Ze dragen de herkomstbenaming DOC Rosso Piceno. De bodem bestaat hier voornamelijk uit vruchtbare klei wat bijdraagt aan volle en vlezige wijnen. Wit wordt geproduceerd van Passerina (IGT) en Pecorino (DOCG).

Società Agricola Le Canà is gelegen in de plaats Carassai, provincie Ascoli Piceno. Momenteel bezit deze familie 25 hectare aan eigen wijngaarden

Witte wijn:
“Quies” Passerina IGT Marche BIOLOGISCH

Druivenras:
100% Passerina

Wijngaard & Vinificatie:
Twee wijngaarden elk 2,5 hectare groot, gelegen op de heuvel van het plaatsje Carassai in de Aso Valley. De wijngaarden liggen op een hoogte van 300 meter boven zeeniveau. De bodem is hier vooral kleiïg.
Voordat de druiven zacht geperst worden laat men de druiven eerst tot 24 uur inweken op de schillen op een zeer lage temperatuur van 4 a 5 graden. Hierna ontsteelt men de druiven en perst men de druiven zacht. De verkregen most laat men vervolgens op een temperatuur van 6 a 8 graden voor de duur van 24 uur met rust zodat er een natuurlijke filtering ontstaat doordat de vaste bestanddelen naar de bodem zakken. Hierna start men de vergisting die plaats vindt in RVS met een gecontroleerde temperatuur van circa 12 graden. Na de vergisting wordt de wijn overgestoken naar een andere tank om 3 maanden te kunnen rijpen voordat men de wijn bottelt.

Karakteristiek:
Een heldere, strogele kleur. De wijn is droog en lichtvoetig van structuur met aroma’s van wit fruit zoals peer, wilde perzik en een hint van meloen.
De wijn is harmonieus en bijzonder fris te noemen.

Wijn/spijs combinatie:
Ideale wijn als aperitief of aan tafel bij een zomerse salade of een licht visgerecht (al cartoccio). De wijn is ook heerlijk bij zachte kazen zoals mozzarella & ricotta. Serveertemperatuur 9-11 graden.

Rode wijn:
“Infernaccio” DOC Rosso Piceno BIOLOGISCH

Druivenras:
70% Montepulciano & 30% Sangiovese

Wijngaard & Vinificatie:
De wijngaarden liggen op de heuvels rond het plaatsje Carassai aan de Adriatische kust afgeschermd door het Sibillini gebergte. De wijngaarden liggen op 300 meter boven zeeniveau en de grond bestaat vooral uit klei.
Bij aankomst worden de duiven ontsteeld en zachtjes geperst. Vervolgens laat men de most vergisten op een gecontroleerde temperatuur van 24-26 graden.
Tijdens deze vergisting laat men de eerste 48 uur de wijn in wording regelmatig rondpompen zodat er meer structuur en kleur wordt afgegeven. Direct hierna volgt de malocatische vergisting om vervolgens de wijn over te pompen naar een RVS tank voor een rijping van 6 maanden. Tenslotte wordt de wijn gebotteld.

Karakteristiek:
Donkerrode wijn met een paarse gloed. Zeer fruitige neus van fris rood fruit. Heerlijke zachte aanzet met wederom veel fruitaroma’s van kers, rode pruimen en een hint van frambozen. Verder is de wijn soepel maar stevig met een sappige afdronk en lichte kruidigheid.

Wijn/spijs combinatie:
Schenk bij lasagne of pasta al forno, pizza salami of een lamsburger van de barbecue. Serveertemperatuur 16-18 graden.

Meer info: http://www.lecana.it/

Whisky van de maand: juli & augustus

Whisky van de maand:

Bladnoch
10 Year Old Limited Release
Lowland Single Malt Scotch Whisky
Non-Chill Filtered Bourbon Expression

In Galloway, a collection of bluestone buildings sit perched on the river Bladnoch. Dating back to 1817, Bladnoch is one of the oldest Single Malt Scotch Whisky producers. For a distillery with a rich 200 year history, Bladnoch is enjoying a bold, powerful and exciting revival.

1817 Bladnoch’s rich history dates back to 1817, when John and Thomas McClelland were first granted a licence to distil Whisky on their Bladnoch farm in Scotland’s Lowlands. For nearly a century, successive generations of McClelland family grew and modernised the distillery. At its peak, the site had six washbacks and annual production of approximately 230,000 litres of alcohol, which cemented its status as the “Queen of the Lowlands”.

1905 Over the next 80 years, Bladnoch Distillery changed hands several times and continued to produce fine Lowlands Whisky.

1966 In 1956, Bladnoch Distillery Limited was created and the stills which had fallen silent during the war were recommissioned. The stillhouse was expanded to four stills in 1966.

1983 More recently, the distillery was owned by Arthur Bell & Sons (which would later become part of Guinness / United Distillers) between 1983 and 1993, a period during which the brand’s distribution was increased and a Visitor Centre was established. From 1993, the distillery was privately owned by Raymond and Colin Armstrong.

2015 Australian entrepreneur, David Prior acquired the company from Raymond and Colin Armstrong, and began an extensive refurbishment of the distillery.

2017 After 2 years of renovations under the direction of Master Distiller, Ian MacMillan, Bladnoch Distillery resumed production. In 2017, Bladnoch celebrated its 200 year anniversary, making it one of the oldest and one of the largest privately owned Scotch Whisky distilleries.

2019 Highly acclaimed Master Distiller, Dr Nick Savage joined the Bladnoch team. Bladnoch launched its state-of-the-art Visitor Centre experience, gift shop and Melba Cafe.

Today Bladnoch celebrates its 203rd anniversary.
Bladnoch 10 Year Old Single Malt Scotch Whisky aged for 10 years in Bourbon barrels. Our legendary master distiller Ian MacMillan hand selects every cask to bring together this smooth but intense expression.

Kleur: goudgeel. Neus: eerst zoete, grassige aroma’s gevolgd door kruidig eikenhout, vanille, hints van citroen en sinaasappel en delicate florale accenten. Smaak: kruidig en zoet met tonen van eikenhout, citrusfruit, kokos, gember, vanille en kruisbes. De afdronk is verfijnd zoet en zuiver met een mooie combinatie van citrusfruit en kruiden.

Prijs: van €59,99 voor €49,99 per fles 70cl / 46,7%

Meer info: https://www.bladnoch.com/

Whisky van de maand: juli & augustus

The Ultimate Single Malt Scotch Whisky

In juli & augustus 10% extra korting op alle whiskies van The Ultimate.

Meer dan 20 verschillende unieke The Ultimate Single Cask bottelingen uit voorraad leverbaar.

Telefoon nr.

0180-769 235

Geerlaan 7
2981 AP Ridderkerk

VAKANTIESLUITING:
3 t/m 17 augustus

Wij bezorgen ook aan huis/bedrijf.

Gratis bezorging vanaf € 50,00 in de regio

Ridderkerk, Barendrecht, Zwijndrecht,
Hendrik-Ido-Ambacht en Rotterdam Zuid.

KVK : 69744386

Bedrijfs Informatie:

Privacy Verklaring
Cookiebeleid
Disclaimer
SSL Certificaat

Social media

Nieuwsbrief

Openingstijden

Ma: Gesloten
Di:09:30 – 17:30
WO: 09:30 – 17:30
DO:09:30 – 17:30
VR:09:30 – 20:30 Tijdelijk tot 19:00
ZA: 09:30 – 17:00