Wijn van de maand: oktober

Bruno Andreu SĂ©lection Aromatic

WIT – Sauvignon Blanc : van €9,99 voor €8,99 per fles
ROOD – Cabernet Sauvignon : van €9,99 voor €8,99 per fles

Stapelkorting:
3flessen €25
6flessen €45
Combineren mogelijk

Bruno Andreu is getrouwd met de dochter van de kasteelheer van Château Condamine Bertrand. Dit Château is opgericht in 1792 en is al voor 7 generaties familiebezit. Bruno Andreu is hier de laatste 20 jaar werkzaam geweest als wijnmaker. In 2018 werd hem gevraagd door de kasteelheer of hij het domein wilde overnemen, maar Bruno had niet het kapitaal om het domein te kopen en besloot om een aantal kilometers verderop in het kleine plaatsje Montblanc een bestaand maar klein wijnhuis over te nemen genaamd: Maison des Prunelles. Bruno Andreu heeft het wijnhuis opgeknapt alsook de bijbehorende wijngaarden en maakt nu een serie cépage-wijnen, kenmerkend voor de streek Languedoc, onder de naam Aromatic Bruno Andreu. De wijngaarden van Bruno Andreu liggen op slechts 15 km van de Middellandse Zee wat een zeer gunstig effect heeft op de druiven; de zeewind zorgt voor verkoeling en voldoende verdamping.
Resulterend in een perfecte zuurgraad en veel primair fruit.Witte wijn:
2019 Aromatic Sauvignon Blanc IGP Pays d’Oc

Druivenras:
Sauvignon Blanc

Wijnbeschrijving:
Deze heldergele Sauvignon met zijn groene schakeringen heeft een uitbundig bouquet van citrus, meloen en appel.  De smaak is zeer fris te noemen en met een medium textuur is deze wijn vooral lekker soepel en toegankelijk met aroma’s van limoen en accenten van grapefruit. Een echte dorstlesser!!

Wijn/spijs combinatie:
Zeer geschikt als borrelwijn, maar ook goed te combineren met gegrilde rode mul, zalm met venkel en citroen of bij een zeevruchtenpasta.
Serveertemperatuur 10-12 graden.

Rode wijn:
2019 Aromatic Cabernet Sauvignon IGP Pays d’Oc

Druivenras:
Cabernet Sauvignon

Wijnbeschrijving:
Deze kruidige maar vooral sappige Cabernet Sauvignon is granaatrood met een paarse rand. In de neus heerlijke aroma’s van ceder, tabak en zoete specerijen. De wijn heeft een volle en warme smaak met de nodige pittige specerijen zoals zwarte peper, kruidnagel en jeneverbes. Verder is de wijn prachtig in balans met ronde, zachte tannines. Een wijn met power!!

Wijn/spijs combinatie:
Ook deze gewoon als borrelwijn schenken. Gaat daarna geruisloos door aan tafel bij stoofvlees of een ouderwetse boerenkoolstamppot met spekjes en een balletje.
Serveertemperatuur 15-17 graden.

Meer info: http://www.bruno-andreu.com

Whisky van de maand: oktober

Longrow Peated  46%
Campbeltown Single Malt Scotch Whisky

Alleen deze maand 15% extra korting
Prijs € 49,99 per fles => € 42,49 actieprijs

First distilled in 1973 Longrow is a double distilled, heavily peated single malt produced at Springbank Distillery in Campbeltown. The malt is peat dried for up to 48 hours to give the whisky a unique Campbeltown style smoky character. Less than 100 casks of Longrow are filled each year. As this whisky is not chill filtered a natural haze may form when it is cold but this will disappear when the temperature returns to normal.

Meer info: http://www.springbank.scot

Geerlaan 7 2981 AP Ridderkerk

Wij bezorgen ook aan huis/bedrijf.

Gratis bezorging vanaf € 50,00 in de regio

Ridderkerk, Barendrecht, Zwijndrecht,
Hendrik-Ido-Ambacht en Rotterdam Zuid.

KVK : 69744386

Bedrijfs Informatie: