Wijn van de maand: juni

Cantina Ionis, Apulië

Verdeca: van €10,99 voor €8,99
Primitivo: van €9,99 voor €8,99
Negroamaro: van €9,99 voor €8,99

Doosprijs 6 flessen €50, combineren mogelijk

Cantina Ionis:
Dr. Giulio Palmisan werkt al sinds de jaren 70 als wijnconsulent.
Na 40 jaar richtte hij in 2008 samen met zijn zonen Sergio & Mauro zijn eigen bedrijf op: Cantina Ionis. In samenwerking met een aantal ambitieuze wijnboeren uit de streek Salento produceren ze diverse karakteristieke wijnen van enkel lokale druivenrassen. Het wijnhuis is gelegen in het stadje Martina Franca in de streek Salento (provincie Tarente / regio Apulië).

Witte wijn:
Verdeca 431 IGP Salento

Druivenras:
100% Malvasia

Wijngaard & Vinificatie:
De druiven zijn afkomstig van de wijngaarden rond de gemeente Martina Franca, Locorotondo en Alberobello, zo’n 431 meter boven zeeniveau. De bodem bestaat hier voornamelijk uit kalkrijk gesteente. Handmatige oogst halverwege augustus. Bij aankomst worden de druiven eerst voor 24 uur teruggekoeld naar een temperatuur van slechts 6 graden, daarna worden de druiven ontsteeld en zacht geperst. De schillen worden direct verwijderd en de vergisting wordt gestart. Deze vindt plaats op RVS tank op een gecontroleerde temperatuur van 14 graden voor de duur van circa 12 dagen. Hierna pompt men de wijn over naar een schone RVS tank waar deze 3 tot 6 maanden blijft rusten. Tijdens deze periode wordt de wijn bijna dagelijks rond gepompt om zo een homogene wijn te verkrijgen alvorens men de wijn licht filtert en bottelt.

Karakteristiek:
Prachtige heldere gele kleur met groene reflexen. De geur doet vooral denken aan wilde perzik en rijpe peer. De smaak is droog en fris met aroma’s van limoen, grapefruit en perzik. Een levendige, crispy afdronk met accenten van mineralen en vuursteen.

Wijn/spijs combinatie:
Ideale wijn als aperitief of aan tafel bij risotto met zeevruchten, spaghetti vongole of Zeeuwse mosselen. De wijn is ook heerlijk bij halfzachte kazen van schapen/geitenmelk. Serveertemperatuur 9-11 graden.

Rode wijn:
Acanto IGP Primitivo Puglia

Druivenras:
100 % Primitivo

Wijngaard & Vinificatie:
De wijngaarden zijn in totaal 15 hectare groot en liggen verspreid rond de plaatsjes Sava, Manduria, en Carosino in de provincie Tarente. De primitivo druiven zijn vroeg rijp, dus oogst men al halverwege augustus. De bodem bestaat hier uit een toplaag van zand met daaronder klei. Na het verwijderen van de steeltjes volgt een zachte persing. Het verkregen sap, de most, met daarin nog aanwezige vaste bestanddelen laat men vergisten op een gecontroleerde temperatuur tussen 18 en 20 graden voor de duur van 12 dagen. Direct hierna volgt de malolactische vergisting. Een gedeelte van de wijn rijpt 3 maanden op kleine vaten van Amerikaans eiken. De overige wijn rijpt in RVS tanks. Na deze periode wordt de wijn geassembleerd en gebotteld.

Karakteristiek:
Diep donkerrood van kleur met een heerlijk bouquet van vanille, cederhout en zwarte pruimen. Een volle en romige smaak met aroma’s van rijp zwart fruit met rokerige accenten. De wijn is verder droog, fluweelzacht en zeer evenwichtig.
Wijn/spijs combinatie:
Uitstekend bij rood vlees (rund/lam) of gemarineerd varkensvlees van de barbecue. Serveertemperatuur 18-20 graden.

Rode wijn:
Gigaro IGP Negroamaro Salento

Druivenras:
100 % Negroamaro

Wijngaard & Vinificatie:
De druiven zijn afkomstig van wijngaarden in Salento rond de plaatsjes Tuturano, San Pancrazio Salentino en San Pietro Vernotico niet ver van het bekende Brindisi. Hier bestaat de bodem vooral uit klei en gesteente. Ook is de bodem rijk aan kalk en heeft een goed waterdoorlatend vermogen. De negroamaro druiven worden halverwege september handmatig geoogst. Na het verwijderen van de steeltjes volgt een zachte persing. De most, met daarin nog aanwezige vaste bestanddelen en schillen laat men vergisten op een gecontroleerde temperatuur van 18 graden voor de duur van 10 dagen. Direct hierna volgt de malolactische vergisting. Ook deze wijn rijpt gedeeltelijk 3 tot 4 maanden op Amerikaans eiken. De overige wijn rijpt in RVS tanks. Na deze periode wordt de wijn minimaal gefilterd, geassembleerd en gebotteld.

Karakteristiek:
Donkerrode wijn met paarse nuances. Uitnodigende neus van rood fruit, kruidigheid en vanille accenten. Heerlijke zachte romige aanzet met aroma’s van pruimen, rode kers en zoethout. Verder is de wijn stevig en harmonieus met in de afdronk kruidige specerijen.

Wijn/spijs combinatie:
Perfecte begeleider van stevige pasta gerechten op basis van ragout en tomaat. Maar ook bij (zoet) gemarineerd vlees van de barbecue of harde kazen. Serveertemperatuur 18-20 graden.

http://www.ionisvini.com/wp/?lang=en

Whisky van de maand: juniAnCnoc 

Millstone American Oak
5 Year Old
Dutch Single Malt Whisky 43%
Zuidam Distillers Baarle-Nassau

Prijs: €27,99 per fles – 70cl / 43%
Tijdelijk met gratis The Glencairn glas

Zuidam Distillers is één van de laatste zelfstandige distilleerderijen van Nederland die al haar distillaten en extracten nog op ambachtelijk wijze binnen het eigen familiebedrijf maakt en verwerkt. Op basis van zuiver natuurlijke grondstoffen creëren zij een breed palet aan liqueuren, genevers, gin en ook whisky.
Vanzelfsprekend worden er geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen gebruikt.

Millstone American Oak 5 Year Old is in de stijl van de originele Dutch Single Malt die in 2007 voor het eerst op de markt kwam.

MILLSTONE Dutch Single Malt Whisky wordt met de hand gemaakt in de ambachtelijke distilleerderij van de familie van Zuidam. Meer dan 50 jaar ervaring in het distilleren van exclusieve dranken en een constante zoektocht naar perfectie heeft geleid tot de geboorte van deze uitzonderlijke Nederlandse Millstone whiskies.
WINDMOLENS malen de rogge, gemoute gerst of boven turfvuur gedroogde mout waar Zuidam de whisky van distilleerd (in dit geval enkel gemoute gerst). Door windmolens te gebruiken voor het malen van het graan helpt de distilleerderij de eeuwen-oude traditie van de wereldberoemde Nederlandsche windmolens in stand te houden. Nederlandsche distilleerderijen hebben tot in het recente verleden immers altijd gebruik gemaakt van windmolens om het graan te malen.
Zuidam Distillers heeft deze traditie weer een nieuw leven in geblazen.
MASHING, of in goed Nederlands het maischen is het mengen van de gemoute gerst (mout) met warm water. Het warme water zorgt ervoor dat de enzymen die van nature in de mout zitten het zetmeel in het graan omzet in suiker.
FERMENTATIE, de fermentatie gebeurt in kleine batches op een lage temperatuur.
Dit draagt bij aan het fruitige karakter van de whisky.
De fermentatie duurt minimaal vijf tot zeven dagen.
DISTILLATIE, Millstone Dutch Single Malt Whisky wordt twee keer gedistilleerd in handgemaakte koperen pot stills. De kleine ketels hebben een bijzonder groot koper oppervlak. Het extra kopercontact helpt om ongewenste smaken en geuren te elimineren en stimuleert bovendien de vorming van complexe en fruitige esters. Op deze wijze produceren de kleine ketels een bijzonder delicate en fruitige new spirit (dit is de ongelagerde whisky).
LAGERING, Na de zorgvuldige distillatie wordt Millstone Dutch Single Malt Whisky voor minimaal 5 jaar gerijpt in kleine houten vaten gemaakt van Amerikaans eiken.

Het is een fruitige whisky met rijke vanille tonen. Het vriendelijke karakter van deze whisky wordt voor een groot gedeelte bepaald doordat deze rijpt in zowel nieuwe als gebruikte Amerikaans eiken vaten. Deze whisky is geschikt voor elk moment.

Meer info: http://zuidam.eu/nl/home.htm

Telefoon nr.

0180-769 235

Geerlaan 7
2981 AP Ridderkerk

Wij bezorgen ook aan huis/bedrijf.

Gratis bezorging vanaf € 50,00 in de regio

Ridderkerk, Barendrecht, Zwijndrecht,
Hendrik-Ido-Ambacht en Rotterdam Zuid.

KVK : 69744386

Bedrijfs Informatie:

Privacy Verklaring
Cookiebeleid
Disclaimer
SSL Certificaat

Social media

Nieuwsbrief

Openingstijden

Ma: Gesloten
Di:09:30 – 17:30
WO: 09:30 – 17:30
DO:09:30 – 17:30
VR:09:30 – 20:30 Tijdelijk tot 19:00
ZA: 09:30 – 17:00