december

Wijn van de maand:

La Bollina (Monferrato/Piemonte)
– 2021 Bianco “Armason” DOC Monferrato
– 2023 Barbera “Minetta” DOC Piemonte

WIT – Armason van €16,99 voor €14,99 per fles
ROOD – Minetta van €13,99 voor €11,99 per fles

Doosprijs: 
4x rood/2x wit €75

Piëmont is een van de grootste gewesten van Italië en we vinden er enkele van de mooiste wijngebieden van het land. Met de Alpen in het noorden en het westen ligt deze regio aan de voet van de bergen: Piëmont. De vruchtbare regio zelf heeft maar weinig vlak land (25%). De heuvels, de berghellingen en de bodem zijn er ideaal voor de wijnbouw. Daarbij heeft Piëmont een klimaat dat gunstig is voor de wijn: het ligt zuidelijker dan veel Franse wijngebieden en de beschuttende Alpen houden de hete zonnewarmte vast, terwijl ze ook voor een mistig najaar zorgen. Deze natuurlijke situatie, de uit de tijd van de Grieken daterende wijntraditie en de aard van de bevolking zorgen samen voor de vermaarde Piëmontese wijn.

Het wijnhuis La Bollina ligt midden in het gebied van Gavi wijnen met de DOCG kwalificatie. Eeuwenlang werd het domein gebruikt als residentie door de Markiezen Figari van Genua. Het domein heeft een oppervlakte van 120 hectare waarvan inmiddels 33 hectare uit wijngaarden bestaat. Naast het wijnbedrijf is ook de aanwezige villa getransformeerd in een luxe 4-sterren hotel en is een prachtig golfterrein aangelegd te midden van de wijngaarden. Recentelijk zijn ook de wijnkelders gerenoveerd en uitgerust met de laatste technologie voor de productie van wijn. De huidige eigenaar is Marco Roveda, die het wijnhuis in 2009 overgenomen heeft van de familie Belucchi. Met wijnmaker Andrea Bernardini en exportmanager, tevens zakenpartner, Alex Sciuttos hebben zij een gezamenlijk doel: La Bollina weer op de kaart zetten met hoogwaardige kwaliteitswijnen.

Witte wijn:
2021 “Armason” ChardonnayWijnregio:
DOC MonferratoHoutrijping:
Ja, 6 maanden vergisting en rijping op nieuw Frans eiken (40%), overig deel op RVS tank (60%), daarna assemblage.

Karakteristiek:
Strogele kleur met een intens bouquet van rijpe perziken, vanille en exotisch fruit zoals ananas en passievrucht. Een prachtige zuurgraad met een volle smaak van tropisch fruit zoals rijpe ananas maar ook tonen van boter. De wijn is droog en krachtig maar tegelijkertijd toch ook elegant en mooi in balans met een uitzonderlijk lange afdronk.

Wijn/spijs combinatie:
Luxe (gerookte) vissoorten, schaal- en schelpdieren, maar ook gebraden gevogelte of kalfsvlees met bospaddestoelen. Serveertemperatuur: 12-14 graden.

Rode wijn:
2023 “Minetta” Barbera

Wijnregio:
DOC Piemonte

Houtrijping:
Nee, wel malolactische gisting, daarna 4 maanden RVS tank

Karakteristiek:
Dik paarsig rood. Heerlijk geurend naar rijp zwart bosfruit, maar ook accenten van groene peper. Mondvullend met tonen van bramen, bosbessen en zwarte kersen. De afdronk is lang en jammig met een toets van salmiak.

Wijn/spijs combinatie:
Schenk bij rijpe kazen, rood (of rauw) vlees, rijke pastaschotels of kalkoenrollade uit de oven. Serveertemperatuur 16-18 graden.

Zie ook: https://labollina.it/en/

Whiskey van de maand:

Dingle Single Malt
Triple Distilled Irish Whiskey
Matured in Sherry & Bourbon Casks ABV 46,3%

Actieprijs: nu voor €49,99 per fles 0.7 liter

The small town of Dingle lies on the extreme edge of Europe. Beyond our distillery, there’s nothing but the Atlantic Ocean stretching for almost four thousand miles. But our whiskey is about more than just geography. It is distilled at the edge, made and then slowly nurtured all by hand.
It’s a whiskey with a true sense of place. And our distillate is hand-cut, meaning that our head distiller makes the cut from heads to heart and tail by eye, nose and, of course, hand. Before bottling we adjust the strength of our whiskey to 46,3% using the purest drawn water from our own well, 240 feet deep below us. This is just the final process which we do entirely manually. From the time the grist and that same pure water meet in the mash tun, adjusting the temperature of the wort, making the spirit cuts to filling the casks, everything is done by hand. All the senses work in harmony as we create Dingle Single Malt Irish Whiskey.
Dingle’s unique microclimate – mild, coastal, with plenty of gentle humidity – endows this whiskey with its sense of place. Dingle is where it is distilled, where it is matured, where it gradually evolves into the distinctive spirit you are holding right now, a whiskey that knows exactly where it comes from. A whiskey cut from the landscape. At Dingle, we think small, and small is not just beautiful. It’s central to what we do, to how we think. It’s what allows us to craft our whiskey exactly the way we want to. In every sense hand-cut. From the edge.
Sláinte!

Meer info: dingledistillery.ie

Whisky prijzencircus:

Diverse whisky’s sterk afgeprijsd
Korting: 10% 15% 20%
Kijk/vraag in de winkel voor het huidige aanbod

Aangepaste openingstijden voor de maand december/januari:


Maandag 16 december: 13:00 – 17:30 uur
Dinsdag 17 december 09:30 – 17:30 uur
Woensdag 18 december: 09:30 – 17:30 uur
Donderdag 19 december: 09:30 – 19:00 uur (koopavond)
Vrijdag 20 december: 09:30 – 19:00 uur (koopavond)
Zaterdag 21 december: 09:30 – 17:00 uur
Maandag 23 december 11:00 – 19:00 uur (koopavond)
Dinsdag 24 december 09:30 – 16:00 uur
Vrijdag 27 december 13:00 – 19:00 uur (koopavond)
Zaterdag 28 december: 09:30 – 17:00 uur
Maandag 30 december 13:00 – 17:30 uur
Dinsdag 31 december 09:30 – 16:00 uur
Donderdag 02 januari 13:00 – 17:30 uur

Dinsdag 07 & woensdag 08 januari GESLOTEN

Donderdag 9 januari vanaf 14:30 uur gesloten vanwege een besloten proeverij

Wij bezorgen ook aan huis/bedrijf.

KVK : 69744386

Bedrijfs Informatie:

Privacy Verklaring
Cookiebeleid
Disclaimer
SSL Certificaat

Social media

Nieuwsbrief

Openingstijden

Ma: Gesloten
Di:09:30 – 17:30
WO: 09:30 – 17:30
DO:09:30 – 17:30
VR:09:30 – 19:00
ZA: 09:30 – 17:00