Maandwijnen april

,

Van € 11,99 voor € 9,99 per fles
Doosprijs (6 flessen) € 50
Combineren mogelijk (actie geldig zolang de voorraad strekt)

Rode wijn:
2015 Campi Valerio "Calidio" DOC Rosso del Molise

Druivenras:
100% Montepulciano

Wijngaard & Vinificatie:
De wijngaarden bevinden zich op de heuvels rond het plaatsje Monteroduni op een hoogte van 273 meter boven zeeniveau. De bodem bestaat hier vooral uit steenscherven, lichte klei en mergel. Tevens is de bodem rijk aan kalk en zeer poreus wat zeer goed is voor de waterafvoer. Oogst halverwege oktober. Na de alcoholische gisting, die ongeveer 2 weken duurt, volgt direct de malolactische gisting. Vervolgens 8 maanden rijping in RVS tanks, botteling en een flesrijping van 6 maanden.

Karakteristiek:
Intens donkerrood van kleur met paarse reflexen aan de rand. Heerlijk geurend naar fris bosfruit zoals zwarte kersen en bramen. De smaak is fluweel zacht iets romig met tonen van zacht rood fruit zoals bosaardbeien en frambozen..

Wijn/spijs combinatie:
Heerlijke wijn voor bij dagelijkse gerechten maar in het bijzonder bij lasagne bolognese of moussaka. Ook een prima begeleider van gegrild of gestoofd lamsvlees. Serveertemperatuur: 17 - 18 graden.

Witte wijn:
2018 Nativ "Vico Riviera 99" IGT Beneventano Falanghina

Druivenras:
100% Falanghina

Wijngaard & Vinificatie:
De wijngaarden liggen op de heuvels binnen de Beneventano streek, ten Noordoosten van Napels. De wijngaarden liggen op een hoogte tussen de 450 en 600 meter boven zeeniveau. De bodem is hier voornamelijk vulkanisch met kalkhoudend klei. Handmatige oogst in september. Druiven worden ontsteeld en zacht geperst, de schillen verwijderd en de most vergist op een gecontroleerde temperatuur van 16 tot 18 graden in RVS tanks. Dit proces duurt zo'n 9 dagen. Hierna wordt de wijn gefilterd en gaat men over tot het bottelen van de wijn. Tenslotte een flesrijping van 2 a 3 maanden.

Karakteristiek:
Strogeel van kleur met een uitnodigende neus van geel fruit zoals abrikoos en perzik. Een vettige aanzet met aroma’s van amandelen en honing en wederom rijp geel fruit. De wijn is bijzonder elegant en fris met in de afdronk lichte mineraliteit.

Wijn/spijs combinatie:
Zeer geschikt als aperitiefwijn maar ook prachtig bij een gebakken visje, spaghetti met zeevruchten of asperges met beenham. Serveertemperatuur 10 tot 12 graden.