Maandwijnen juli en augustus

Druivenras:
    55% Corvina, 30% Rodinella en 15% Molinara

Wijngaard:
De wijngaarden liggen verspreid rond de plaatsjes Bardolino, Cavaion, Lazise en Garda. Deze plaatsjes liggen allemaal aan de oost kant van het Gardameer. De bodem van de wijngaarden bestaan voornamelijk uit klei en kalksteen.

Karakteristiek:
Robijnrood van kleur met een mooie paarse glans. Heerlijke uitnodigende neus van fris jong fruit zoals zwarte kersen en bramen. Een soepele en zachte aanzet met veel fruitaroma’s van rood en zwart fruit. In de afdronk vooral sappige fruittonen van framboos en rode kers maar ook zeker kruidige accenten.

Wijn spijscombinatie:
Heerlijke wijn als borrelwijn bij een stukje salami of harde kaas. Tevens uitermate geschikt bij pastagerechten zoals lasagne, spaghetti bolognese en ravioli. Ook is de wijn zeer geschikt om licht gekoeld te schenken bij een barbecue. Serveer temperatuur: 16-18 graden (of koelen tot zo'n 12 graden). br />

Witte wijn:
DOC Soave Classico

Druivenras:
    70% Garganega & 30% Trebbiano
Wijngaard:
  De wijngaarden liggen in het hart van het classico gebied rond de plaatsjes Soave en Monteforte d’Alpone op een hoogte tussen de 150 en 200 meter boven zee niveau. De bodem bestaat hier vooral uit een vulkanische ondergrond met een toplaag van klei en basalt stenen.

Karakteristiek:
  Helder gele wijn met een groene zweem. Het bouquet geurend naar witte bloesem en wilde perzik. De smaak is fris en licht vettig van structuur met aroma’s van gele appel, kiwi en honing. De wijn is rond en toegankelijk met in de afdronk tonen van amandelen.

Wijn spijscombinatie:
Heerlijke wijn als borrelwijn, bij een milde worst, gedroogde ham en jonge kaas. Tevens uitermate geschikt bij pizza's met vis en zomerse salades. Serveertemperatuur: 9-10 graden.