Maandwijnen november

Actieprijs: Falanghina del Molise ‘’Fannia” van € 11,99 voor € 9,99 per fles.

Witte wijn:
Falanghina del Molise ‘’Fannia”

Druivenras:
100% Falanghina

Wijngaard:
Op de heuvels in de streek Sannazzaro, gemeenteplaats Monteroduni, op een hoogte van 273 meter boven zeeniveau, bevinden zich de wijngaarden. De bodem bestaat hier vooral uit steenscherven, lichte klei en mergel. Tevens is de bodem rijk aan kalk en zeer poreus wat zeer goed is voor de waterafvoer.

Karakteristiek:
Strogeel van kleur met een uitnodigende geur van wilde bloesem, perzik en sinaasappel. De wijn is droog en vol van smaak met aroma’s van wilde perzik, appel en een vleugje meloen. De afdronk is bijzonder fris met accenten van mineralen.

Wijn spijscombinatie:
Visgerechten zoals gegrilde sardientjes of zalm, maar ook heerlijk bij spaghetti vongole en gekookte mosselen. Serveertemperatuur: 10 - 12 gr.C

Actieprijs: Rosso del Molise ‘’Sannazzaro” van € 14,99 voor € 12,99 per fles.

Rode wijn:
Rosso del Molise ‘’Sannazzaro”

Druivenras:
90% Montepulciano & 10% Aglianico

Wijngaard:

Karakteristiek:
Mooi dieprood van kleur met een verrukkelijke neus van rood fruit, vanille en specerijen. Krachtige smaak en tegelijk ook heel soepel en zacht met tonen van bramen, zwarte kersen, koriander en kruidnagel. De wijn is vol en vlezig van structuur met ronde rijpe tannines in de afdronk.

Wijn spijscombinatie:
Uitstekende begeleider van gegrild en gestoofd rood vlees en in het bijzonder bij hachee en jachtschotel. Serveertemperatuur: 18 - 20 gr.C