La Huppe (Joseph Castan)

Je hoeft niet tussen de wijnranken geboren te zijn om het terroir te waarderen. De passie is bij de Castans in het bloed gebleven. In 1907 vestigde de overgrootvader van Vianney zich in Lansargues, een dorpje in de Languedoc, en produceerde wijn. Hij kreeg verscheidene medailles voor de kwaliteit van zijn wijnen. De trots van de wijnbouwer. Hij was bijzonder op zijn wijnen gesteld en besteedde er al zijn energie aan. Een harde klap voor de volgende generatie. In 1956 beleefde Frankrijk een koude record. De straten waren zijn bedekt met sneeuw, de wijnstokken waren bevroren. Zijn grootouders verloren alles in deze ‘witte hel’. Maar ze kwamen er bovenop. Een laatste opleving voor het einde van de wijnbouwactiviteit in de jaren ’70. Het land wordt verkocht, het doek valt. Maar in 2007 zetten Vianney en zijn vrouw hun eerste wijnbedrijf op. Ze beginnen vanaf nul, zonder erfenis, en op weg naar ‘La Terre et du Vin’. Niet de makkelijkste weg. Zonder voorbeeld lopen ze met hun besluiten grotere risico’s maar zijn ze ook vrijer. Ze zoeken een naam. ‘Ik vond op zolder een oud diploma uit 1927 waarop stond Grand Diplôme d’Honneur, Vins rouges vieux, décerné à M. Castan Joseph, Lansargues, Exposition Internationale de Montpellier’: groot erediploma voor oude rode wijnen, uitgereikt aan de heer Joseph Castan, Lansargues, Internationale Tentoonstelling Montpellier.En daar stond het:  Joseph Castan Fine Wine werd geboren’. Nu 100 jaar later wordt de geschiedenis met dezelfde levendige passie voorgezet, nog steeds binnen dezelfde familie.

Wit:

Chardonnay IGP Pays d’Oc
Aromatische Chardonnay met veel fruit, bloemen, maar ook wat geroosterde noten en vanille.

Rood:

Merlot IGP Pays d’Oc
Fluweelzachte Merlot met rijp rood fruit, iets subtiel kruidigs en zachte tannines.

Tarani

Vinovalie is een uniek samenwerkingsverband tussen vier caves in het zuidwesten van Frankrijk: Rabastens (Gaillac), Técou (Gaillac), Côtes d’Olt (Cahors) en Fronton. Zij hebben de handen in één geslagen om als vier musketiers de uitdagingen van deze tijd aan te gaan. Gebruikmakend van vaak unieke omstandigheden en met respect voor tradities uit de streek worden moderne wijnen gemaakt die goed aansluiten bij de smaakvoorkeur van deze tijd.

Wit:

Sauvignon Blanc IGP Comté Tolosan
Een karakteristieke Sauvignon met een opvallend zachte structuur. De smaak wordt gedomineerd door exotisch fruit.

Rosé:

Gamay IGP Comté Tolosan
Sprankelend rosé uit Zuid-Frankrijk. Aardbeitjes, frambozen, rode besjes: het zijn allemaal kleine rode vruchten die de zintuigen prikkelen. Met een heldere roze kleur. In de mond lekker levendig en sappig.

Rood:

Cabernet Sauvignon IGP Comté Tolosan
Een intense paars rode kleur. Zeer fruitige neus met rood fruit, maar ook iets amandel en vanille. Zachte smaak, met rood bessenfruit, ronde tannines en een zwoele afdronk.

Malbec IGP Comté Tolosan
Een zeer geliefde wijn van de klassieke Bordeaux-druif Malbec. In twee woorden te omschrijven als: zwoel en zacht. Met een donkere paarsrode kleur. In de geur bakken met rijp fruit: pruimen, kersen en bramen. Daarnaast ook wat zoete specerijen: denk aan zoethout en vanille. Fijne zuren, zachte tannines en mediumvol.

Wij bezorgen ook aan huis/bedrijf.

KVK : 69744386

Bedrijfs Informatie:

Privacy Verklaring
Cookiebeleid
Disclaimer
SSL Certificaat

Social media

Nieuwsbrief

Openingstijden

Ma: Gesloten
Di:09:30 – 17:30
WO: 09:30 – 17:30
DO:09:30 – 17:30
VR:09:30 – 19:00
ZA: 09:30 – 17:00

Donderdag 09 mei, Hemelvaartsdag gesloten
Dinsdag 21 mei, gehele dag gesloten!