Saint Bénézet Préférence (Terra Vitis)

Eén van de grootste Terra Vitis wijnbedrijven in de Costieres de Nimes. De eerste 80 hectare eigen wijngaarden zijn in het bezit gekomen van Michel Blosse-Latiere en Jean Pierre Soulairac sinds 1999. Inmiddels is het bedrijf gegroeid tot zo'n 200 hectare onder de bezielende leiding van zoon Yann en dochter Elize. Alle wijngaarden worden Terra Vitis bewerkt dus met sterke zorg voor milieu en leefomgeving.

Wit:
Sauvignon Blanc IGP Pays d’Oc
Iets rijpere stijl Sauvignon Blanc. Dit doet de wijn iets voller en minder hoog in zijn zuren overkomen. De geur is stuivend, de smaak mild en vriendelijk.

Rood:
Merlot / Cabernet Sauvignon IGP Pays d’Oc
Gelijke delen merlot & cabernet sauvignon. Vriendelijke stijl met zacht rood fruit, milde zuren en tannine.

Tarani

Vinovalie is een uniek samenwerkingsverband tussen vier caves in het zuidwesten van Frankrijk: Rabastens (Gaillac), Técou (Gaillac), Côtes d’Olt (Cahors) en Fronton. Zij hebben de handen in één geslagen om als vier musketiers de uitdagingen van deze tijd aan te gaan. Gebruikmakend van vaak unieke omstandigheden en met respect voor tradities uit de streek worden moderne wijnen gemaakt die goed aansluiten bij de smaakvoorkeur van deze tijd.

Wit:
Sauvignon Blanc IGP Comté Tolosan
Een karakteristieke Sauvignon met een opvallend zachte structuur. De smaak wordt gedomineerd door exotisch fruit.

Rood:
Cabernet Sauvignon IGP Comté Tolosan
Een intense paars rode kleur. Zeer fruitige neus met rood fruit, maar ook iets amandel en vanille. Zachte smaak, met rood bessenfruit, ronde tannines en een zwoele afdronk.